اگر هوس سفری هیجانانگیز به سبکی متفاوت از سفرهای معمولی در ذهن دارید، بد نیست سفر کمپینگ در طبیعت را امتحان کنید. اگر شخص طبیعت گردی نباشید و با انوع سفرها آشنایی نداشته باشید، به طور حتم برایتان سؤال میشود که سفر کمپینگ چیست و چطور میتوان چنین سفری را تجربه کرد. با ما همراه باشید تا به نکات و جزئیات کاملی در مورد این نوع سفر دست پیدا کنید.
کمپینگ چیست؟ یک سفر زیر آسمان بیکران
کمپینگ یا چادر زدن، یک فعالیت تفریحی در فضای باز است و شرکت کنندگان در چادر زدن با هدف ترک مناطق توسعه یافته و شهری و به صرف گذراندن زمانهای مفرح در خارج از منزل به دامان طبیعت و نقاط بکر پناه میبرند. در اصل هدف اصلی از این فعالیت تنها لذت بردن از طبیعت است.
کمپینگ را میتوان یک فعالیت تفریحی در فضای باز دانست، ممکن است یک نفر و یا چندین نفر در فضایی خارج از محل زندگی خود اقدام به برپایی چادر و یا خانههای موقت کنند. البته در برخی از مواقع ممکن است شما در پارک محله خود هم چادر بزنید ولی در معنای عمومی زمانی به سفر شما کمپینگ میگویند که در فضای طبیعت و دور از محل سکونت خود این فعالیتها را انجام داده باشید.
کمپینگ همچنین میتواند به شکل یک پیک نیک انجام شود ولی با مدت زمان بیشتر و ماندن یک ۱ روز کامل و صبح کردن شب در همان محل. کمپینگ در تمامی فصول سال و با توجه به امکانات شما می تواند انجام گیرد.
از قرن 20 میلادی سفرهای کمپینگ لوکس نیز رایج شدند که در تورهای سافاری انجام میشدند. مسافران بعد از گذراندن یک روز کامل در طبیعت بکر و وحشی برای استراحت و خوابیدن وارد چادرهایی مجلل و بزرگ میشدند که از تمامی امکانات برخوردار بودند.
تاریخچه کمپینگ
چادرها برای قرنها توسط بومیان آمریکا (ویگوامها)، عشایر مغولی و آسیای مرکزی (یورتها) و ارتشهایی که به میدان نبرد میرفتند، مورد استفاده قرار می گرفت.به عنوان یک سرگرمی، کمپینگ در جزایر بریتانیا در اواخر قرن نوزدهم محبوبیت پیدا کرد. فردی به نام توماس هیرام هولدینگ، که نویسنده اولین کتابچه راهنمای کمپینگ شناخته شده (۱۹۰۸) بود، به جزئیات ضروری این فعالیت پرداخت و به عنوان پدر کمپینگ تفریحی مدرن شناخته می شود.
هولدینگ، یک خیاط دوره گرد در حرفه، یکی از پیشگامان باشگاه کمپینگ و کاروان بود – از جمله افرادی که به عنوان رئیس این باشگاه فعالیت کرده اند، می توان به کاپیتان رابرت فالکون اسکات (“فاتح قطب جنوب“) و رابرت بادن پاول اشاره کرد.زندگی در کمپ به عنوان یک فعالیت تفریحی در اوایل قرن بیستم در میان نخبگان رایج شد. با گذشت زمان، محبوبیت آن در میان سایر طبقات اجتماعی-اقتصادی افزایش یافت.
کمپینگهای مدرن اغلب به منابع طبیعی دولتی مانند پارکهای ملی و دولتی، مناطق بیابانی، و کمپهای تجاری مراجعه میکنند. واضح است که چگونه این فعالیت در طول قرن ها چنین جذابیت گسترده ای پیدا کرده است. شهرهای امروزی امکان کسب تجربه و همراهی با طبیعت را محدود کرده اند و از این روی انسان به دنبال غریزه خویش به هر روشی عازم طبیعت می شود.
گروههای جوانان مانند پیشاهنگان، این فعالیت را به عنوان بخشی از تلقین فضایل و ارزشهای کار گروهی و اتکا به نفس در خود گنجاندهاند – از طریق فعالیت در کمپ، فرد یاد میگیرد که چگونه در طبیعت زنده بماند.
فواید کمپینگ
این فعالیت مزایای زیادی برای همه افراد پیر و جوان دارد که شما و خانوادهتان میتوانید در حین گذراندن وقت در فضای باز عالی از آنها لذت ببرید. در ادامه به نقل از koa این فواید را ذکر می کنیم:
کاهش استرس:
برنامه ریزی بیش از حد دقیق را در خانه رها کنید. وقتی در کمپ هستید، جایی برای حضور در زمان مشخصی وجود ندارد، و هیچ چیز مانع شما نمی شود. نتیجه طبیعی این نوع تنظیمات کاهش استرس و آرامش است که در هیچ جای دیگری نمی توانید پیدا کنید.
هوای تازه:
ممکن است متوجه نباشید که هوای تازه در زندگی روزمره به خصوص شهرهای آلوده چقدر کمیاب است. هنگامی که به کمپینگ می روید، عطرهای شگفت انگیز فضای باز و همچنین بوی پختن شام روی آتش باز به مشام می رسد.
ایجاد رابطه:
یکی از بهترین و مهمترین جنبه های کمپینگ این است که چگونه به شما در ایجاد و تقویت روابط کمک می کند. وقتی با دوستان یا خانواده به کمپینگ می روید، حتی تا اواخر شب فرصتی برای صحبت و دیدار بدون حواس پرتی دارید.
آمادگی جسمانی:
زمان صرف شده در کمپ زمان فیزیکی است. چادر زدن، هیزم جمع کردن، کوهپیمایی. در خانه، ما اغلب زندگی های بی تحرکی داریم که باعث ارتقای آمادگی جسمانی نمی شود. وقتی در کمپینگ هستید، نمیتوانید از فعالیت بدنی خودداری کنید.
ارتباط با طبیعت:
زمانی که در کمپینگ هستید، این فرصت را خواهید داشت که با طبیعت ارتباط برقرار کنید، با حیات وحش روبرو شوید و ستاره ها را دور از نورهای درخشان شهر بزرگ ببینید.
توسعه مهارتهای جدید:
شما میتوانید مهارتهای جدید را در حین کمپینگ توسعه دهید. همه افراد در این سفر کمک خواهند کرد و این فرصتی عالی برای یادگیری چیزهای جدید است. ممکن است یاد بگیرید که چگونه چادر بزنید، گره بزنید، آتش درست کنید، غذای جدید بپزید و موارد دیگر. داشتن این مهارتها مهم است، و با این حال، ما اغلب فرصتی برای توسعه آنها در طول برنامههای شلوغ منظم خود نداریم.
فرصتهای آموزشی:
برای بچهها، زمان صرف شده برای کمپینگ، زمان صرف شده برای یادگیری به شمار می رود، که یکی از دلایلی است که برنامههای پیشاهنگی بسیار ارزشمند هستند. آنها تجربه های کمپینگ را تسهیل می کنند که برای کودکان ایجاد شده است که چیزهای جدید را یاد می گیرند.
رشد اعتماد به نفس:
برای کودکان مهم است که به تدریج مستقل تر شوند و به توانایی های خود اعتماد داشته باشند. یکی از مزایای کمپینگ برای جوانان این است که به آنها امکان می دهد استقلال را در یک محیط امن و کنترل شده بیاموزند. کودکان وقتی چیزهای جدید یاد می گیرند و برای اولین بار تجربه می کنند، اعتماد به نفس بیشتری به دست می آورند.
سفر کمپینگ مناسب چه کسانی است؟
اگر کمی روحیه ماجراجویانه داشته باشید و طبیعت برایتان جذاب باشد، حتماً مشتری این سفرها خواهید شد و حاضرید تمامی چالشهای آن را تحمل کنید.
در واقع کمپینگ، کمی با سفرهای معمولی متفاوت است و باید صبر خود را بالا ببرید! مثلاً اگر در جنگل کمپ میکنید و شب قبل باران زده باشد، طبیعی است که کفشها و وسایلتان کمی گلی شود!
یا اگر عاشق کویر هستید، باید شنهایش را هم به جان بخرید! ضمن اینکه بعضی از سفرهای کمی نیاز به آمادگی بدنی اولیه دارد. شما باید بتوانید کولههایی که تمامی تجهیزات لازم را در آن چیدهاید را برای مسافتهای مختلف حمل کنید.
انواع کمپینگ
دسته بندی های متفاوتی ممکن است وجود داشته باشد، اما ما در اینجا به برخی از رایجترین موارد اشاره می کنیم:
- کمپینگ در چادر: شامل یافتن مکان مناسب برای کمپینگ، چادر زدن و گذراندن وقت خود در آن برای یک یا چند شب است.
- بک پکینگ(کوله کشی): شامل پیاده روی در طول روز با تمام وسایل و (اغلب) یک چادر سبک وزن به پشت، خوابیدن بیرون در چادر، زمانی که مکان مناسب را پیدا کردید، و اغلب حرکت در روز بعد است.
- گلمپینگ: نوعی کمپینگ است که شامل اقامتگاه ها و امکاناتی مجلل تر از کمپ های سنتی می باشد، مانند اقامت در استراحتگاه ها و غیره.
- بقا: جایی که در طول کمپینگ، فرد همچنین باید تمام مهارت های مورد نیاز برای زنده ماندن در موقعیت های مختلف فضای باز را بیاموزد و کسب کند.
- کانو / کایاک: طی مسافت روی آب و اقامت در طول مسیر
- ون و کاروان: شامل اقامت در یک وسیله نقلیه تفریحی است که به فرد این فرصت را می دهد تا از مقاصد سرگرم کننده در فضای باز با اکثر امکانات رفاهی خانه لذت ببرید.
غذاهای کمپینگی
اگر آشپز ماهری نیستید لازم نیست خودتان را برای آشپزی در طبیعت به دردسر بیندازید. به شما توصیه میکنیم که از غذاهای نیمه آمادهای که میتوانید قبل از سفر آماده کنید استفاده کنید. شناخت 9 وعده غذایی ساده برای سفرمی تواند شما را در تهیه ی غذاهای کمپینگی یاری دهد.
بعضی از کمپرها ترجیح میدهند غذای خوود را از دل طبیعت تأمین کنند و به صورت طبیعی در هوای آزاد آشپزی کنند. ماهی کبابی و مرغ سرخ شده سادهترین غذاهایی هستند که میتوانید در کمپ میل کنید. همچنین می توانید با ساخت نیزه ماهیگیری در کمپ از خوردن یک ماهی خوشمزه لذت ببرید.
معایب کمپینگ
اگرچه این فعالیت یکی از تفریحات عالی برای افراد، خانواده ها و شرکت ها است و بدون شک مزایای زیادی دارد، اما معایبی نیز خواهد داشت. این موارد در زیر فهرست شده اند:
- تجهیزات گران قیمت: برای یک سفر کمپینگ موفق، برخی تجهیزات اولیه، لباس مناسب برای محافظت در طبیعت، ظروف آب و مواد غذایی فاسد نشدنی که در طول سفر دوام می آورند، نیاز به هزینه اولیه قابل توجهی دارند.
- فاصله از مراکز درمانی: اکثر مکانهای کمپ در مواقع اضطراری از مراقبتهای پزشکی دور هستند.
- عفونتها: مکانهای کمپینگ عمدتاً ضدعفونی نشدهاند، به این معنی که ممکن است در برخی مواقع کاملاً کثیف باشند.
- چالشهای زیستمحیطی: طبیعت غیرقابل پیشبینی است، که میتوان آن را در طول کمپ تجربه کرد – از بارش سیل آسا غیر منتظره تا تغییرات دما در درهها یا ارتفاعات بالا.
- حشرات: هجوم حشرات به یک کمپ چیزی بیش از یک آزار جزئی است که می تواند با گزش آنها مشکلات سلامتی خطرناکی ایجاد کند.
- خطر حیوانات وحشی: بسیاری از حیوانات انسان را به عنوان منبع غذا می بینند یا می توانند جذب بوی غذاهای لذیذی شوند که از محل کمپینگ ساطع می شود.
- آفتاب سوختگی: قرار گرفتن در معرض نور خورشید امری رایج است زیرا در طول کمپینگ فرد تمایل دارد بیشتر زمان را در خارج از منزل سپری کند و این قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آفتاب می تواند فرد را در معرض خطر آفتاب سوختگی قرار دهد.
- بدون حمام: کمپینگ معمولاً بدون حمام یا دوش است.
- فقدان مهارت: بسیاری از افراد بدون تحقیق مناسب در مورد مهارت های مورد نیاز برای زنده ماندن در کوه و بیابان به یک سفر کمپینگ شیرجه می زنند.
نکات ایمنی در کمپ زدن
همانطور که گفتیم سفرهای کمپینگ، سپری کردن شبی بیرون از منزل و محلی امن خواهد بود از اینرو برای اینکه از این نوع سفر کمپینگ در طبیعت نهایت لذت را ببرید بهتر است نکات ایمنی زیر را به طور کامل رعایت کنید:
- محل مناسبی برای چادر زدن انتخاب کنید.
- چادر خود را به دور از هر گونه سنگ، صخره، و بوته برپا کنید.
- بهتر است چادر را در پناه برپا کنید.
- چادر را نباید در کنار رودخانهها یا کوهها برپا کرد.
- اگر چادر بند ندارد، آن را به زمین وصل کنید.
- هرگز درون چادر وسائل اشتعالزا روشن نکنید.
- درب چادر را همیشه ببندید تا حشرات موذی یا سایر حیوانات به چادر وارد نشوند.
- چادر خود را در محلی برپا کنید که دید کافی داشته باشد.
- هنگام جمع کردن چادر مراقب باشید، آن را پاره یا زخمی نکنید.
- آتش را به دور از چادر و در جهت مناسب باد برپا کنید.
- همیشه جعبه کمکهای اولیه را به همراه خود داشته باشید.
- بعد از استفاده از آتش از خاموشی کامل آن مطمئن شوید.
با تجهیزات کامل به کمپینگ در طبیعت بروید
با توجه به نکات ذکر شده در بخشهای قبلی، کمپینگ در طبیعت علاوه بر اطلاعات جزئی و نکات کلی به وسایل و تجهیزات خاصی نیاز دارد. بنابراین اگر قصد دارید به این نوع سفرها بروید، توصیه میکنیم از قبل تمام وسایل و تجهیزات خود را تهیه کنید.
شما عزیزان میتوانید برای مشاهده از اطلاعات، قیمت و لیست تمامی تجهیزات کمپینگ و سفر به سایت فروشگاه تیرازیس مراجعه بفرمایید.